GRUNDARE ERLING ANDERSSON

Erling Andersson

Trä är mitt liv!

Träindustrin är Sveriges viktigaste exportgren och utvecklingen inom den träbearbetande industrin har varit mycket stor. Själv är jag uppväxt inom träindustrin – min far startade Derome Såg 1946 och tillsammans med mina tre bröder har vi drivit Deromegruppen fram tills idag då den tredje generationen inom familjen tar över verksamheten.

Har man arbetat med trä i hela sitt liv blir man naturligtvis intresserad av historiken kring träindustrin, och därför har jag i över 30 års tid ägnat alla lediga stunder åt att samla in gamla maskiner och utrustning för att i ett museum kunna visa träbearbetningens utveckling i Sverige.

Museet startade jag 1991 och idag drivs verksamheten av en ideell förening. Genom åren har vi också utvecklat verksamheten med bland annat ett café, en butik och numera också ett helt nytt konferensrum för uthyrning.

Vårt mål är alltid att erbjuda våra besökare en rolig och spännande upplevelse, såväl barn som äldre. Hos oss finns något för alla!

Det är med glädje jag hälsar er välkomna till Derome Trä & Nostalgimuseum, ett unikt och spännande museum där utställningen spänner från 1500-talet fram till våra dagar.

Erling Andersson

Denna hemsida använder cookies. Genom att fortsätta använda denna hemsida - godkänner du vårt användande av cookies.